Articles

Mavis Staples

Mavis Staples: biography

Mavis Staples, 80-vuotias laulaja Yhdysvalloista, on yksi musiikkimaailman kirkkaimmista edustajista. Aloitettuaan uransa lapsena (sukulaistensa-muusikoiden rinnalla), hänestä on tullut todellinen tähti monissa maissa, paitsi kotimaassaan, useita tunteja. Koska naisen läpitunkeva ääni ja syvä merkitys Hänen projekteja, hän on edelleen rakastettu miljoonat fanit ympäri maailmaa.

Childhood and youth

View this post on Instagram

Last weekend at @outsidelands was a whirlwind, but this smile would not leave my face ? ? @jeromebrunet

A post shared by Mavis Staples (@mavisstaples) on Aug 16, 2019 at 4:38pm PDT

naisen syntymäpaikka on Chicago. Koska hän syntyi muusikkojen dynastiaan, hän kiinnostui musiikista jo pienestä pitäen. Lapsena hän vietti aikaa kirjoittaen sanoituksia, soittaen kitaraa ja rumpuja, kuunnellen legendaarisia laulajia. Vanhemmat tukivat tytärtä kaikessa ja auttoivat luomaan pohjaa tulevalle uralle.

musiikkiura

Staplesin ura alkoi vuonna 1950, kun hän liittyi perheensä jäsenistä koostuvaan yhtyeeseen nimeltä God’ s Greatest Hitmakers. Alun perin muusikko oli usein vieraana paikallisissa temppeleissä, lauloi radio-ohjelmassa. Vuonna 1956 hän levytti singlen ”Uncloudy Day” levymerkille nimeltä Vee – Jay. Saatuaan ylioppilastodistuksensa laulaja alkoi omistautua musiikille paljon enemmän aikaa.

yhtye sai valtavan määrän faneja ja nousi todelliseksi ikoniksi muiden gospelmuusikoiden keskuudessa. Heidän ääntään käytettiin jopa kansalaisoikeusmielenosoitusten aikana.

the Staplesin kappaleilla on aina ollut syvällinen merkitys – he lauloivat akuuteista sosiaalisista ongelmista. Kappaleissa ”Long Walk to D. C.” Ja ” When will We Be Paid?’nuorille on viisas Sanoma. Lisäksi heidän projektinsa etenivät aina listojen kärkeen. Heidän kappaleensa ” I ’ll Take You There” pääsi sijalle 1 Yhdysvaltain listalla, kun taas ” Let ’s Do It Again” eteni toiselle sijalle.

1968 toi yhtyeelle sopimuksen Stax Recordsin kanssa.

1960 – luvun lopulla Staples Singers vaihtoi tyyliään R&B. tuolloin Mavis kokeili myös soolomusiikin tekemistä – vuonna 1969 nainen esitteli ensimmäisen projektinsa-kokoelman nimeltä ” Mavis Staples. Seuraavana vuonna hän julkaisi kappaleen ”Only for the Lonely”, joka sisältää kappaleen ” I Have Learned to Do without You.’Nämä kaksi uutta albumia eivät tuoneet muusikolle kaupallista tai kriittistä menestystä, koska hän ei onnistunut yhdistämään diskoa ja elektropoppia. Mavisin seuraavat albumit ”Time Waits for No One” (1989), eikä äänikään ollut suuri menestys – se sai Staplesin harkitsemaan luovuttamista.

View this post on Instagram

vihdoinkin, tässä on lauluni ”me pärjäämme”! Tämä on minulle erityinen, koska se on duetto @benharperin kanssa, rakkaan ystäväni ja tulevan levyni tuottajan we Get By kanssa. Katso Bio: n behind the scenes-musiikkivideo tästä linkistä. If you ’ re in Nashville, come and watch me performing it live tonight at @theryman ?

a post shared by Mavis Staples (@mavisstaples) on May 15, 2019 at 9:03am PDT

pitkän poissaolon jälkeen vuonna 1969 laulaja ilahdutti fanejaan julkaisemalla Mahalia Jacksonin kunniaksi äänitetyn ”spirituals and gospel” – kokoelman. Valitettavasti Mavisin isä kuoli 1990-luvun lopussa, ja hän piti taukoa urastaan. Hän palasi musiikin maailmaan loppuvuodesta 2000-Mavis teki yhteistyötä Bob Dylanin ja Los Lobosin kanssa.

vuotta 2004 leimasi hänen edesmenneen isänsä kunniaksi tehdyn Have a Little Faith – albumin levytys. Kokoelma sisälsi muun muassa kappaleet ”Will The Circle Be Unbroken” ja ”Pops Recipe.”

kolme vuotta myöhemmin Mavis Staples lisäsi albuminsa ” We ’ll Never Turn Back” projektiensa listalle. Sen levyttämiseen osallistuivat muusikot Ry Cooder ja Ladysmith Black Mambazo. Vuonna 2008 laulaja esitti konserttialbumin ”Hope at the Hideout”, jonka hän äänitti vaatimattomassa paikassa. Hanke sisälsi kansalaisoikeuslauluja, lauluja vapaudesta ja vapaudesta. Albumin nimi muistuttaa huomattavasti Barack Obaman presidentillistä iskulausetta.

View this post on Instagram

Excited to share a new live video for my song ”Love And Trust” ?from my upcoming record ‘Live in London’ ! Pre-order link in bio

A post shared by Mavis Staples (@mavisstaples) on Jan 21, 2019 at 9:15am PST

vuoden 2010 osalta Mavis levytti gospelstandardeista koostuvan kokoelman nimellä ”et ole yksin”. Projekti sai enimmäkseen positiivista kriitikoiden suosiota ja toi Staplesille Grammy-palkinnon. Mavis Staplesin tuoreita teoksia ovat ”One True Vine” (2013) ja ”If All I Was Was Black” (2017) – Tweedy auttoi sen tuotannossa. Jälkimmäisen menestynein kappale on ” Build A Bridge.”

alkuvuodesta 2017 Mavis Staples kutsuttiin tähdittämään I Give You Powerin konserttia. Tuolloin hänet nähtiin myös pääosassa Wait, Wait-ohjelmassa … Älä kerro! hän haastatteli rockyhtye The Shaggsia. Samana vuonna laulaja oli Pusha T: n rinnalla Gorillaz Humanzin viidennen albumin ”Let Me Out” singlellä.’

View this post on Instagram

It meeeee ? ? @kickeventphotography

A post shared by Mavis Staples (@mavisstaples) on Sep 26, 2018 at 7:38pm PDT

In November 2017, fans could listen to Mavis’ new collection ‘If All I Was Was Black.’Jeff Tweedy auttoi jälleen kappaleen tuotannossa. Albumi koostuu alkuperäisistä Jeffin ja Mavisin kirjoittamista kappaleista. Malliston promootiona hän lähti kiertueelle.

useita kuukausia myöhemmin hozierin kappaleen ”Nina Cried Power” kuuntelijat saattoivat tunnistaa Staplesin esiintyvän siellä.

toukokuussa 2019 muusikko järjesti 80 – vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi konsertin Apollo-teatterissa-63 vuotta sitten hän esiintyi siellä perheensä rinnalla. Nainen kutsui konserttiin julkkiksia, nimekkäitä duettoja – muun muassa David Byrnen.

hänen nettovarallisuudekseen on arvioitu 6 miljoonaa dollaria.

View this post on Instagram

olin kuluneena viikonloppuna vähän kiireinen! ??? Kiitos paljon kaikille, jotka tekivät @newportfolkfestistä niin erityisen. Klikkaa linkkiä bio lisää hauskaa… älä huoli, lisää kuvia on tulossa! Xoxox ??❤️?

a post shared by Mavis Staples (@mavisstaples) on Aug 2, 2018 at 7:12pm PDT

televisio

elämänsä aikana tähti on vieraillut muun muassa songs of Praise -, Soul Train-ja The Cosby Show-televisio-ohjelmissa.

hän lauloi myös National Lampoonin joululoman soundtrackin vuonna 1989.

tunnettu elokuvaohjaaja Jessica Edwards kuvasi mavisista kertovan dokumentin vuonna 2014.

syyskuussa 2015 nainen esiintyi The Late Show with Stephen Colbert-ohjelmassa.

vuotta 2019 leimaa hänen esiintymisensä Brandi Carlilen rinnalla CBS This Morningin ”Saturday Sessions” – segmentissä.

View this post on Instagram

SO ? MUCH ? LOVE ? #achangeisgonnacome #girlgang

A post shared by Mavis Staples (@mavisstaples) on Jul 30, 2018 at 4:23am PDT

henkilökohtainen elämä

Mavis Staplesin suhteen suhteen hänellä oli aviomies – Spencer vuoti – he solmivat solmun vuonna 1964. Kaksikko erosi Staplesin tehtyä päätöksen keskittyä uraansa eikä jäädä kotiin. Staplesilla ei ole lapsia. Kerran nainen sanoi haastattelussa Bob Dylanin kosineen häntä, mutta hän kielsi.

Diskografia

  • Mavis Staples (1969)
  • only for the Lonely (1970)
  • Oh What a Feeling (1979)
  • aika odottaa No One (1989)
  • The Voice (1993)
  • Mavis Staples (1995)
  • Livin ” on a high note (2016)
  • if all I was was black (2017)
  • we get by (2019)

Awards

  • best inspirational performance (1961)
  • best Soul Gospel Performance (1968)
  • Lifetime Achievement Award (2004)
  • Song of the year (2005)
  • Spirit of Americana/free speech Award (2007)
  • best American roots Performanssi (2015)
  • Vuoden taiteilija (2019)
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.