Articles

PEGs: myter, farer og alternativer

Hva er de?

PEG-forbindelser er stoffer laget med Polyetylenglykol. De er svært kontroversielle ingredienser i kosmetikkindustrien. Pinnene brukes av flere årsaker: viskositetskontroll, oppløselighet, fuktighet, etc.

MERK: Polyetylenglykol må ikke forveksles Med Polyetylen (PE) som er en av de mest brukte plastformene, SAMMEN MED PP (Polypropylen). Det bør heller ikke forveksles med Etylenglykol.

Pinnene var opprinnelig petroleumsbaserte, men de kan også opprettes fra naturlige kilder.

er de farlige?

I seg selv ER PINNEFORBINDELSER ikke farlige. De fleste av dem tolereres godt av huden og anses generelt som trygge. Selv inntak er mulig (i rimelige mengder) som de kan brukes i avføringsmidler.

problemet med Pinnene ligger et annet sted.

  1. Forurensning: prosessen med å lage Pinner innebærer etylenoksid og 1,4-dioksan; stoffer som ikke bare er svært farlige, men også sterke forurensninger.
  1. Forurensning: Det er fryktet at giftige urenheter fra den industrielle prosessen kan etterlate spor i PEG forbindelser som senere vil bli absorbert inn i huden; spesielt siden Plugger absorberes meget godt av dermis.

Av disse grunner aksepteres Ikke PEGs i sertifisert økologisk kosmetikk i Europa.

Finnes det alternativer ?

Ja det er det.

i noen tilfeller (rensende formuleringer, for eksempel), kan de erstattes med polyglyceryl-ingredienser (som kan aksepteres i øko-sertifiserte kosmetiske formler). Blant andre egenskaper vil disse ingrediensene tillate oljer å bli vannløselige.

ellers kan naturlige ingredienser kombineres for å fylle Ut For Pinnene flere andre bruksområder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.