Articles

fapte interesante despre Panda roșu

fapte interesante despre Panda roșu

fie că este unul dintre animalele tale preferate absolute sau nici măcar nu ai auzit de ele, panda roșii sunt adorați de oameni din întreaga lume datorită feței lor duioase, hainei moi, vibrante de culoare roșie, cozii inelate stufoase și dimensiunilor compacte.

Red Panda Delaware Zoological Society

dar ce este exact un panda roșu? Este un panda, așa cum sugerează și numele său? Coada inelată înseamnă că sunt verișori ai ratonului? Sau este posibil să reprezinte o familie de animale complet diferită? Iată câteva detalii generale despre popularul panda roșu, precum și câteva fapte amuzante pe care poate nu le-ați cunoscut!

Informații generale

  • Denumire științifică: ailurus fulgens și ailurus refulgens
  • clasă: mamifer
  • biom: Temperat, păduri montane izolate în China, Nepal, India, Myanmar (Birmania) și Bhutan
    • ailurus fulgens se găsește în partea de vest a acestui interval, în timp ce ailurus refulgens se găsește în partea de Est
  • dieta: omnivor (consumă în principal bambus și alte plante, dar ocazional mănâncă insecte, ouă de păsări, șoareci etc. de asemenea)
  • Pelage: ailurus fulgens au o pelage (blană) mult mai ușoară pe față decât ailurus refulgens
  • temperatura corpului: endoterm (cu sânge cald)
  • Bioritmul: nocturn
  • naștere: Viviparous (dă naștere pentru a trăi tineri)
  • interacțiune socială: solitar
  • Habitat: Arboreal (locuitorii copacilor)
  • durata medie de viață: 8 până la 10 ani în sălbăticie și până la 15 în captivitate

fapte amuzante despre Panda roșu

  • sunt doar puțin mai mari decât o pisică domestică. Cu o lungime a corpului de 20 până la 26 inci și o greutate de 12 până la 20 lire sterline, panda roșu are o dimensiune extrem de apropiată de pisica medie de casă, singura diferență majoră de dimensiune fiind coada sa inelată stufoasă de 12 până la 20 de inci. Este important să nu confundați dimensiunea lor mică și aspectul fermecător cu un animal care ar face un animal de companie acceptabil. Urșii panda roșii sunt animale sălbatice care nu ar trebui, în niciun caz, să fie privite ca domesticibile din care fac parte în sălbăticie, iar treaba noastră ca ființe umane este pur și simplu să le apreciem și să ajutăm la păstrarea habitatelor lor naturale, sălbatice; nu să le invităm în casele noastre.
  • Taxonomiștii au avut multe probleme în clasificarea lor. Taxonomii de ani de zile au clasificat panda roșu ca rudă a panda gigant, precum și a ratonului, datorită în primul rând cozii sale inelate iconice. Cu toate acestea, studii ADN mai recente au descoperit că panda roșu nu este nici o rudă a panda, nici a ratonului, ci reprezintă propria familie unică pe care oamenii de știință au numit-o Ailuridae. Panda roșie este în prezent singura specie vie din această familie; toate celelalte rude sunt dispărute.
  • au un deget fals. La fel ca urșii panda uriași, urșii panda roșii au ceea ce par a fi degete false, dar sunt de fapt doar oase extinse ale încheieturii mâinii. În timp ce această trăsătură este văzută în principal ca o adaptare evolutivă pentru a-i ajuta să înțeleagă și să mănânce lăstari duri de bambus, un studiu din 2006 sugerează că, spre deosebire de panda gigant, degetul mare fals al panda roșu a evoluat pentru a-i ajuta să urce în copaci cu o abilitate și o ușurință extraordinară.
  • Grădina Zoologică Brandywine găzduiește doi panda roșii. Toți cei de la Grădina Zoologică Brandywine Din Wilmington, Delaware suntem mândri că găzduim doi panda roșii (Ailurus fulgens), Merry și Gansu, care s-au născut la Grădina Zoologică din Detroit și au fost transferați în grija noastră. Click aici pentru a vedea poze cu Merry și Gansu!

preocupări de conservare

ca nenumărate alte specii magnifice de pe Pământ, panda roșu este considerată o specie pe cale de dispariție a cărei tendință actuală a populației este în scădere semnificativă. De fapt, World Wildlife Fund (WWF) estimează că există mai puțin de 10.000 de panda roșii rămași în sălbăticie astăzi. Declinul populației și statutul de risc sunt atribuite în primul rând faptului că aceste creaturi frumoase sunt victimele defrișărilor și habitatelor în scădere rapidă din cauza comportamentelor umane, cum ar fi exploatarea forestieră, agricultura și vânătoarea.

aceste probleme au dus la adăugarea panda roșu ca unul dintre programele Asociației grădinilor zoologice și acvariilor (Aza) gestionate în mod cooperativ planul de supraviețuire a speciilor (SSP). Scopul final al acestor programe, dintre care există aproape 500, este conservarea populațiilor de specii cu risc, cum ar fi aceasta în sălbăticie.

vizitați panda roșii și toți ceilalți prieteni de animale de la Grădina Zoologică Brandywine!

pentru a începe planificarea vizitei familiei dvs. sau pentru a afla mai multe moduri în care vă puteți implica și susține Grădina Zoologică Brandywine, Contactați-Ne online astăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.